GDPR-slet en kontakt

Du er her:

Hvis en kontakt beder jer om at slette al deres data, er det jeres pligt at GDPR-slette kontakten i jeres systemer. Herunder forklarer vi hvordan du GDPR sletter – og gentilmelder en kontakt.

GDPR slet en kontakt.

I vil måske opleve at en kontakt henvender sig og beder om I sletter al deres data i henhold til GDPR. I så fald kan I gøre dette direkte i MarketingPlatform.

Søg kontakten frem i søgebaren øverst på siden. I vil herefter se en listevisning over de lister, hvor kontakten er tilmeldt. Yderst til højre vil I finde et ikon af en skraldespand. Når I trykker på denne, får I en notifikation, der beder jer tage stilling til, hvad der nu skal ske.

Notifikation omkring GDPR sletning

Ved at trykke på delete accepterer du, at kontakten GDPR slettes. I vil altså ikke længere kunne se historikken på hvad vedkommende har modtaget, åbnet, klikket på etc.

Find og gentilmeld en GDPR-slettet kontakt

Når I har GDPR-slettet en kontakt, vil kontakten ikke længere fremgå af de lister, vedkommende var tilmeldt. Den eneste måde I kan se en slettet kontakt på, er ved at søge kontakten frem i søgebaren øverst på siden. Når I gør det, vil I se samme listevisning som I tidligere gjorde, over de lister hvorpå kontakten eksisterede. Yderst til højre vil I kunne se et ikon, der henviser til, at kontakten er GDPR slettet – nemlig “resubscribe”. Efter I har trykket på denne, skal I bekræfte, at I er ved at gentilmelde kontakten. Kontakten vil herefter modtaget en ny bekræftelsesmail, hvori de skal bekræfte deres tilmelding. Helt ligesom første gang de tilmeldte sig. Dette er den eneste måde at gentilmelde en GDPR slettet kontakt på. Vedkommende kan fx ikke tilmelde sig via jeres forms, men skal kontakte jer direkte.

Bekræft at du ønsker at gentilmelde kontakten 

Læs mere om hvordan MarketingPlatform overholder GDPR her

Juli 2019

Var denne artikel brugbar?
Nej 1
Artiklen er vist antal gange: 258